Go down
avatar
Web Radio Katakomvi GR
Admin
Posts : 42
Join date : 2020-09-18
https://webradiokatakomvi.forumgreek.com

Κανόνες Συμπεριφοράς στο forum-ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!! Empty Κανόνες Συμπεριφοράς στο forum-ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!

Sat Sep 19, 2020 2:46 pm
Το WebRadioKatakomvi.forumgreek είναι χώρος φιλόξενος, όπου καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψη του, όποια και αν είναι. Αποφασίσαμε (κατόπιν επισταμένης και ώριμης συζήτησης) να θεσπίσουμε ορισμένους κανόνες. Ορισμένοι κανόνες-περιορισμοί που θα τους διαβάσετε παρακάτω, σε καμιά περίπτωση δεν μειώνουν την ελευθερία έκφρασης και κριτικής και υπάρχουν μόνο για την ομαλή λειτουργία του board.

1. Απαγορεύονται τα ψευδώνυμα (nicknames), avatars, υπογραφές (signatures) και μηνύματα με υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο.
Απαγορεύεται η χρήση περισσότερων του ενός ψευδώνυμων (nicknames) από τον ίδιο χρήστη.
Απαγορεύεται η χρήση μειωτικών και λοιπών χαρακτηρισμών, όταν αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε άλλο μέλος.

2.Διαφωνίες μεταξύ χρηστών που εκτρέπονται σε προσωπική αντιπαράθεση και καταστρέφουν τα topics, πρέπει να συνεχίζονται μόνο με pm για να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Τα σχετικά μηνύματα θα σβήνονται.

3. Καλό είναι να μην ανοίγουμε καινούριο topic όταν υπάρχει ήδη άλλο topic με το ίδιο περιεχόμενο.Δεν ποστάρουμε το ίδιο μήνυμα πολλές φορές.

4. Οι moderators έχουν δικαίωμα να σβήνουν ή να τροποποιούν με ή χωρίς προειδοποίηση avatars και υπογραφές (signatures) που λόγω του μεγέθους τους ή των χαρακτηριστικών τους εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του board. Επίσης, διατηρούν το δικαίωμα αυτό και σε άλλες περιπτώσεις, όταν η επικαιρότητα και οι εξελίξεις το απαιτούν.

To μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος εικόνας για avatar είναι τα 150x150 pixels και για υπογραφή (signature), ΜΙΑ -ΤΟ ΠΟΛΥ- εικόνα των 468x60 pixels.Απαγορεύονται οι κινούμενες εικόνες (animations). Επίσης, οι υπογραφές να μην είναι ολόκληρα κατεβατά κειμένου.4-5 σειρές κειμένου, με κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς και χωρίς να έχετε ΚΑΙ εικόνα στην υπογραφή, είναι υπέρ-αρκετές.
Τα "παραβαίνοντα" αφαιρούνται άμεσα, για λόγους ταχύτητας φορτώματος των σελίδων του μπορντ, για την καλύτερη ομοιομορφία και ευκολία στην ανάγνωσή του.

5. Θέματα πολιτικού, κοινωνικού και θρησκευτικού περιεχομένου στη «ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ» μπορούν να συζητιούνται μονάχα με την προϋπόθεση της πολιτισμένης αντιπαράθεσης μεταξύ των ενδιαφερομένων. Οι moderators έχουν το δικαίωμα να σβήνουν στα ανάλογα topics όσα μηνύματα κρίνουν ότι έχουν εμπρηστικό ή προκλητικό περιεχόμενο καθώς και να κλειδώνουν τα topics όταν παρεκτρέπονται.
- Στο «English Forum» γράφουμε ΜΟΝΟ Αγγλικά.

8. Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του για τη λειτουργία του board καθώς και ενδεχόμενα παράπονά του προς τους moderators, είτε δημόσια στα ειδικά για το σκοπό αυτό topics, είτε με pm. Απαγορεύεται όμως σε οποιονδήποτε χρήστη η υπόδειξη προς τους moderators για επιβολή ποινής σε άλλον χρήστη.

9. Οι ποινές για την παράβαση των παραπάνω κανόνων είναι: ban μιας εβδομάδας, ban ενός μήνα και οριστικό ban. Πριν από την επιβολή ποινής ο παραβάτης προειδοποιείται από τους moderators είτε δημόσια είτε με pm, εκτός από περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρές, σύμφωνα με την κοινή λογική, για τις οποίες επιβάλλεται ποινή χωρίς προειδοποίηση. Το ύψος της ποινής είναι ανάλογο με τη σοβαρότητα της παράβασης, τη συμμόρφωση του παραβάτη προς τις προειδοποιήσεις, τις προθέσεις του παραβάτη και τη γενικότερη παρουσία του στο board.

10. Ο κάθε χρήστης είναι ατομικά και μόνο υπεύθυνος για τις αστικές ή/και ποινικές συνέπειες που πιθανόν θα επισύρουν τυχόν υβριστικά ή συκοφαντικά μηνύματά του, παρ όλα αυτά όμως τέτοια μηνύματα θα σβήνονται αμέσως μόλις πέφτουν στην αντίληψη των διαχειριστών τόσο για την προστασία των χρηστών όσο και για την καλύτερη εικόνα του φόρουμ.

11. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ FORUM!

12. ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CHATROOM. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΣΑΤΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ:
α) Να ποστάρει ο ίδιος χρήστης σε διαφορετικά τόπικ με διαφορά λίγων λεπτών ή και στο ίδιο λεπτό. Εϊναι εμφανές οτι δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τί έχει γραφτεί, και έχει μπεί με σκοπό να τσατάρει. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αλλά και ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ
β) Επαναλαμβανόμενα ποστ με ελάχιστες λέξεις ή και καμία, παρα μόνο smiley. Μεμονωμένα είναι αναπόφευκτο να συμβαίνει, όταν όμως γίνεται συστηματικά είναι ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ.
γ) Μονολεκτικό ή μονοπροτασιακό ποστ-απάντηση σε παλαιότερο ποστ, με μόνο στόχο την έναρξη τσατ και όχι την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και τον διάλογο. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως απαντάται μαζί ή/και ταυτίζεται με το α) ανωτέρω. ΚΑΚΩΣ! Είναι πολύ συγκεκριμένη αυτή η κατηγορία post αλλά και χρηστών, και πολύ σαφές αυτό που εννοείται εδώ.
δ) Η άρνηση απάντησης σε σχόλιο ή ερώτηση κάποιου χρήστη σε δικό μας post, και γενικότερα η άρνηση να μπούμε σε διάλογο με άλλους χρήστες για δικά μας posts.

13. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ να κάνουμε edit σε post μας που μας έχει γίνει edit απο κάποιον moderator.
14. Post με quote από site χωρίς link θα σβήνεται χωρίς προειδοποίηση.
15. Στην περίπτωση που μας σβηστεί κάποιο post, το πιθανότερο είναι πως υποπτευόμαστε τον λόγο. Αν πάλι όχι, πιθανότατα τον ξέρει κάποιος moderator, οπότε κατά κανόνα πάμε παρακάτω, εκτός πια και αν μας πνίγει το δίκιο μας.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum